Πολλοί από τους δεκάδες κινηματογράφους που λειτουργούσαν στην Αθήνα κατά τα πρώτα μεταπολεμικά χρόνια, λόγω της καταλληλότητας των κτιριακών τους μεγεθών κατέληξαν να γίνουν Σούπερ Μάρκετ, ενώ υπήρξαν & κάποιοι λιγότεροι που μετατράπηκαν σε Γυμναστήρια. Το Σινεμά Όασις στο Νέο Κόσμο, ευτυχώς για τον Αθλητισμό & την Φυσική Αγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, ακολούθησε τη διαδρομή των τελευταίων.

 Με αφετηρία τον οραματισμό του υπεύθυνου Καθηγητή Φυσικής Αγωγής κ. Χαρ. Μπίτσικα (που αποχώρησε κανονικά από αυτό το 2007 οπότε συνταξιοδοτήθηκε) & χάρη στην αρωγή των Πρυτανικών αρχών, ανακατασκευάστηκε κι αποτελεί τον κύριο χώρο σωματικής άσκησης για το Πανεπιστήμιό μας, στο οποίο είχε προηγουμένως περιέλθει. Από το 1993 που εγκαινιάστηκε μπήκαν οι βάσεις για την τροχιά δυναμικής ανάπτυξης που έκτοτε ακολουθεί.

Πιστοποιείται από την ανάληψη διοργανώσεων όπως το πρωτοποριακο "katatopia festival" και οι "Αγώνες Φιλότητας & Ισοτιμίας" από το 2009, από τις πολλές μεγάλες ατομικές κι ομαδικές διακρίσεις, όπως οι κατακτήσεις Πανελληνίων πρωταθλημάτων Korfball από την Πανεπιστημιακή ομάδα του Παντείου. Πιστοποιείται επίσης από τα πολλά μετάλλια κατά τις φοιτητικές διοργανώσεις, όπως στην Επιτραπέζια αντισφαίριση με τον τετράκις νικητή Κ. Λαγογιάννη, ή στην Αντισφαίριση με τον επίσης Πανελληνιονίκη Π. Γεμουχίδη, καθώς & αρκετών άλλων που παραλείπονται χωρίς πρόθεση αδικίας.  

Κυρίως όμως επιβεβαιώνεται από το ενδιαφέρον & την συμμετοχή των φοιτητών - τριών μας, από τον μόχθο & τις προσπάθειες που καταβάλουν έστω κι άνευ αθλητικής διάκρισης. Αποτελούν την βάση του αθλητισμού στο Πάντειο Πανεπιστήμιο & ανέκαθεν σε αυτούς κυρίως αποσκοπούν οι συντονισμένες προσπάθειες των εργαζομένων σε αυτό, όπως άλλωστε & του τωρινού υπεύθυνου λειτουργίας του, Ρούσσου Χρ., που υπηρετεί στον συγκεκριμένο χώρο από το 1994.

 

   
 Μπίτσικας Χαρ. - Μέλος Ε.Ε.ΔΙ.Π (1991 - 2007)  Ρούσσος Χρ. - Μέλος Ε.Ε.Π. (2003 έως σήμερα)

 

 

 

 

 

 

 

Tελευταία νέα

 

Πρόγραμμα

Κύριο Μενού

Open menu