Πραγματοποιήθηκαν, με εξαιρετική επιτυχία, τα Πανελλήνια Διαπανεπιστημιακά Πρωταθλήματα Σκάκι 2021, τα οποία διεξήχθησαν στις 20 και 21 Δεκεμβρίου, στο φιλόξενο πολυχώρο «Μάνος Λοϊζος» του Δήμου Νίκαιας Ρέντη. Διοργανωτές ήταν το Πάντειο Πανεπιστήμιο, ο Δήμος Νίκαιας – Ρέντη, ο Σκακιστικός Όμιλος Κορυδαλλού, ο ΕΟΑΟ Φυσιολάτρης Νικαίας και το Αμίλλημα – Ερευνητικό Κέντρο Παιχνιδιού και Άσκησης.

Μετά από πολλά έτη, διοργανώθηκαν σκακιστικές εκδηλώσεις για φοιτητές και φοιτήτριες, μάλιστα χωρίς οικονομική επιβάρυνση των διαγωνιζομένων, με το παραμικρό κόστος συμμετοχής. Σημειώθηκε εύλογα ρεκόρ συμμετοχών, καθώς ογδόντα εννέα φοιτητές και φοιτήτριες από Ελληνικά Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα συμμετείχαν στο Ατομικό Διαπανεπιστημιακό Πρωτάθλημα Σκάκι το οποίο είχε και ομαδική βαθμολογία – βράβευση, καθώς και στο Ομαδικό Διαπανεπιστημιακό Πρωτάθλημα Φυτευτό Σκάκι.

Η ραδιοφωνική εκπομπή «Over the chessboard», του δημοσιογράφου Χρήστου Πιλάλη, στον σταθμό Over fm, φιλοξένησε σε δύο διαφορετικές ημέρες το Μέλος Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (Ε.Ε.Π.) του Πάντειου Πανεπιστημίου Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών Χρήστο Ρούσσο, καθώς και τον Πρόεδρο του Σκακιστικού Ομίλου Κορυδαλλού Δημήτρη Κεφάλα, οι οποίοι είχαν την δυνατότητα να μιλήσουν για τις συνθήκες τέλεσης των αγώνων.

Τηρήθηκε το επικαιροποιημένο υγειονομικό πρωτόκολλο ως προς τον Covid-19 και υπήρχε επίσης γιατρός αγώνων. Κατά την πρώτη μέρα των αγώνων, ο Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Σκακιστικής Ομοσπονδίας και Πρόεδρος του ΕΟΑΟ Φυσιολάτρη Νικαίας Λυμβέριος Αγγελάκης, καθώς και η Χριστίνα Κασίδη υπεύθυνη υγειονομικού πρωτοκόλλου και εντευκτηρίου του Σκακιστικού Ομίλου Κορυδαλλού, εξήραν το επίπεδο της διοργάνωσης. Διευθυντής αγώνων ήταν ο Δημήτρης Κεφάλας και Επικεφαλής Διαιτητής ο FIDE διαιτητής Λεωνίδας Σιδηρόπουλος.

Κατά την δευτερη ημέρα και στην τελετή λήξης, παρουσία του δημάρχου Νίκαιας - Ρέντη Γεώργιου Ιωακειμίδη, του Αντιδημάρχου Αθλητισμού Ελευθέριου Χατζηπαυλίδη, του Αντιδημάρχου Περιβάλλοντος Νικόλαου Άννινου, της Πολιτεύτριας Β΄ Πειραιά Σταυρούλας Βουτυράκου, του Κώστα Ζώταλη Υπεύθυνου Εκδηλώσεων της Διεύθυνσης Αθλητισμού και του Ευάγγελου Περτέση Προϊστάμενου Αθλητισμού Δήμου Νίκαιας – Ρέντη, της Αντιπροέδρου του Σκακιστικού Ομίλου Κορυδαλλού Άννας Τζαβαλή, του Προέδρου του Σκακιστικού Ομίλου Περιστερίου Ιάκωβου Λαπατά, των εκπροσώπων του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (Χρήστου Χουλιάρα Μέλους Ε.Ε.Π. και των Καθηγητριών Φυσικής Αγωγής Γεωργίας Καραγιάννη και της Κατερίνας Κυριάκου) απονεμήθηκαν τα παρακάτω έπαθλα στους νικητές:

Ατομική Βαθμολογία Φοιτητών

1ος Αλεξάκης Γιώργος (ΟΠΑ) 8,5

2ος Δερμιτζάκης Παύλος (ΑΣΕΙ) 7

3ος Μπάρδης Χαρίλαος Παναγιώτης (ΠΑΠΕΙ) 7

Ατομική Βαθμολογία Φοιτητριών

1η Χρυσογέλου Αθανασία (ΕΚΠΑ) 5,3

2η Λεμονή Μαρία Ιωάννα (ΠΑΔΑ) 5

3η Κρεμμύδα Δήμητρα (ΕΚΠΑ) 5

Ομαδική Βαθμολογία

1η θέση ΕΚΠΑ

Ρούτση 6,5, Βασιλακόπουλος 6,5, Λαιμός 6,5, Χρυσογέλου 5,5

2η θέση ΟΠΑ

Αλεξάκης 8,5, Πεσιρίδης 6, Ζαχαράτος 6, Γκολφινοπούλου 4

3η θέση ΠΑΔΑ

Μαλαματάς 6, Ελευθερίου 5,5 , Γιαννέλος 5,5 , Λεμονή 5

Βαθμολογία Φυτευτού

1η ομάδα ΚΡΥΠΤΟΝΟΜΙΣΜΑΤΑ (MIXED) 5/5

Πεσιρίδης (ΑΣΟΕ) και Σαμαρίδης (ΠΑΜΑΚ)

2η ομάδα ΕΚΠΑ ΚΒΑΝΤΟΜΗΧΑΝΙΚΗ 4/5

Βασιλακόπουλος και Ρούτση

3η ομάδα ΕΚΠΑ ΑΜΠΑΛΟΙ 4/5

Δεληγιάννης και Κρεμμύδα

 

Βραβεύθηκαν επίσης για την προσφορά τους στην εκδήλωση η Μαριάννα Λεμονή και ο Στέλιος Γιαννέλος. Εκτός των κυπέλλων και των μεταλλίων στους νικητές, αποστάλθηκαν σε όλους e – διπλώματα.

Πιο αναλυτικά η βαθμολογία των αγώνων αν πατήσετε στον σχετικό ακόλουθο ηλεκτρονικό σύνδεσμο για το ατομικό αγώνισμα, ενώ παρακάτω βρίσκεται η αντίστοιχη για το φυτευτό.

Tελευταία νέα

 

Πρόγραμμα

Κύριο Μενού

Open menu