Στο πλαίσιο της διεξαγωγής του "katatoπia festival" που διοργανώνεται για 14η χρονιά από το Πάντειο Πανεπιστήμιο Κοινωνικών & Πολιτικών Επιστημών και το Αμίλλημα_Ερευνητικό Κέντρο Παιχνιδιού & Άσκησης, ολοκληρώθηκαν θαυμάσια οι φετινοί "Αγώνες Φιλότητας & Ισοτιμίας", με το πλέον καθιερωμένο σε αυτούς αγώνισμα της μικτής πετοσφαίρισης με ίσες ευκαιρίες γι άνδρες και γυναίκες.

Η διοργάνωση ξεκίνησε στις 9/5/2022 με την προβολή του φιλμ "Machan", οι δε αγώνες της πραγματοποιήθηκαν στις 10-11/5/2022, στις ιδιαίτερα φιλόξενες εγκαταστάσεις του ibeach στον Δήμο Χολαργού Παπάγου. Κατά την παράδοση που έχει κρατήσει το φεστιβάλ, κάθε ομάδα αντιπροσώπευε επιπλέον & μια Ευρωπαϊκή χώρα, μα εξαιρέθηκαν από τη διαδικασία η Ρωσία και η Ουκρανία, προκειμένου να μη διασταυρωθούν ως αντίπαλες και προκύψει παρεξήγηση. Κρίνουμε ότι αν αγωνίζονταν μαζί και στα ίσα οι γυναίκες της μιας εμπόλεμης χώρας (γυν. Ουκρανίας εδώ) με τους άνδρες της δεύτερης (ανδρ. Ρωσία εδώ) ως μικτή ομάδα, ενάντια στην άλλη των ανδρών της πρώτης (ανδρ. Ουκρανίας εδώ) με τις γυναίκες της δεύτερης (γυν. Ρωσίας εδώ), θα μπορούσε να διεξαχθεί ένα ή περισσότερα ουσιώδη διεθνή αγωνιστικά συμβάντα, που να συμβάλουν δια της ήπιας ισχύος τους στην προαγωγή της ειρήνης και του διαλόγου με κανόνες (διευκρίνιση: ένα ή περισσότερα συμβάντα όχι απαραίτητα του συγκεκριμένου αγωνίσματος, μα πάντως αγωνισμάτων μικτών κι επί ίσοις όροις, πέραν της πατριαρχικής λογικής του πολέμου, μα και των πλέον διασήμων αγωνισμάτων που διεξάγονται κατά κανόνα ως "αμιγή", ή και των υπολοίπων που κατ΄ εξαίρεση διεξάγονται ως μικτά, μα άνισα.

Η τελική κατάταξη στις τετράδες έχει ως εξής: 

 

 

Στο ίδιο πλαίσιο διεξήχθησαν επίσης και τα Πανελλήνια Φοιτητικά Πρωταθλήματα Beach Volley Ανδρών και Γυναικών (δυάδες) αντίστοιχα.

Στο αγώνισμα των ανδρών:

  • Την 1η θέση κατέκτησε η ομάδα του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής.
  • Τη 2η θέση κατέκτησε η ομάδα του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου.
  • Την 3η θέση μοιράστηκαν οι ομάδες του Παντείου και του Οικονομικού Πανεπιστημίου.

Στο αγώνισμα των γυναικών:

  • Την 1η θέση κατέκτησε η ομάδα του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής.
  • Τη 2η θέση κατέκτησε η ομάδα του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου.
  • Την 3η θέση κατέκτησαν οι ομάδες του Παντείου και του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου.

Για να πληροφορηθείτε τα αναλυτικά αποτελέσματα των συναντήσεων, τόσο στην μικτή και ισότιμη πετοσφαίριση (τετράδες), όσο και στις δυάδες των πανελλήνιων φοιτητικών πρωταθλημάτων beach volley μπορείτε να πατήσετε στον ακόλουθο σύνδεσμο.


 

Στιγμιότυπα από την πρώτη ημέρα των αγώνων.


 

 Στιγμιότυπα από τον αγώνα επίδειξης

 

Tελευταία νέα

 

Κύριο Μενού

Open menu

Διεθνή Ενδιαφέροντα