Την Κυριακή 26/11/2023 θα πραγματοποιηθεί πεζοπορία στο Τμήμα 7 του Μαίναλο trail, Μαγούλιανα – Βαλτετσινίκο, από την Ομάδα Πεζοπορίας της Εργατικής Λέσχης Νέας Σμύρνης

Αναχώρηση: 7.00 πμ από Κρατητος 52 (Δίπλα στην ΕΛΝΣ)

Επιστροφή: 7.30 μμ στην Νέα Σμύρνη.

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ:

Διασχίζουμε τα Μαγούλιανα από μικρά δρομάκια και φτάνουμε στο μεγάλο διάσελο δυτικά του χωριού, θέση της διασταύρωσης προς Λάστα και σημείο ευρείας θέας, κυκλωμένο από πέτρινα αλώνια.Κατηφορίζουμε προς το παλιό σανατόριο, γνωστό ως ο Ξενώνας της Μάννας, από μονοπατάκια και δρομάκια και φτάνουμε στη διασταύρωση δύο ασφάλτων, αντίκρυ στην εκκλησία Άγιοι Πάντες.Η διαδρομή μας κατηφορίζει στην κοιλάδα ενός μικρού ποταμού και κινείται παράλληλα με την κοίτη σε μονοπάτια και δρομάκια μέχρι τη συμβολή με έναν άλλο μικρό ποταμό, όπου τσιμεντένια γέφυρα.Η διαδρομή πάει αριστερά της γέφυρας, προς τα Καμίνια, μια ωραία μικρή εσωτερική λεκάνη, κρυμμένη στην ποδιά του Βαλτεσινίκου.Σε καλό μονοπάτι, αλλοτινό καλντερίμι, ανηφορίζουμε προς το Βαλτεσινίκο, βγαίνοντας στον άσφαλτο κοντά στην πλατεία του χωριού.

Το χωριό προσφέρει καλή υποδομή εστίασης και θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για το καθιερωμένο  πικ νικ και περιήγηση στο χωριό.

Απόσταση διαδρομής 7 χλμ, Βαθμός Δυσκολίας Μέτρια.

https://menalontrail.eu/.../tmima7-magouliana-valtesiniko/

*** Οι πεζοπορίες της Εργατικής Λέσχης φιλοδοξούν να είναι μια συλλογική, αλληλέγγυα και αντιεμπορευματική διαδικασία που αντιλαμβάνεται την σχέση ανθρώπου-φύσης όχι σαν σχέση κυριαρχίας αλλά σαν σχέση αλληλεπίδρασης, υπεράσπισης και προστασίας.

Φροντίζουμε να μην αφήσουμε στο πέρασμά μας κανένα αποτύπωμα πάνω στα ευαίσθητα οικοσυστήματα που επισκεπτόμαστε.

Παράλληλα διαμορφώνουμε και ενισχύουμε τις προσπάθειες και τα κινήματα που αντιστέκονται στην λεηλασία που επιχειρούν οι εταιρείες και το κεφάλαιο μετατρέποντας την φύση σε εμπόρευμα.

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ

- Παπούτσια ορειβατικά, ή πεζοπορίας ή αθλητικά με καλό πέλμα, μπατόν,  μια δεύτερη αλλαξιά ρούχα και παπούτσια, καπέλο, γυαλιά ηλίου, μπουκάλι νερό, αδιάβροχο.

Δηλώσεις συμμετοχής στο 6972209745 (Δημήτρης) ή  6976725642 (Αγγελική) και στο zervasdim@gmail.com

Κόστος εισιτηρίων .20 €

Εργατική Λέσχη Νέας Σμύρνης

Ελ. Βενιζέλου 12 & Αιγαίου, στάση τραμ Αιγαίου

ergatikilesxi.gr

ergatikilesxinsmyrni@gmail.com

 

Εναλλακτικά μπορείτε να υποβάλλετε δήλωση  συμμετοχής στο Πανεπιστημιακό Γυμναστήριο, που μπορεί να γίνει τηλεφωνικά (στο τηλ. 2109025717, από 10.00 μέχρι 18.00, ή στο κιν 6932300371) ή και ηλεκτρονικά (στον σχετικό ηλεκτρονικό σύνδεσμο),

Ονοματεπώνυμο
Ιδιότητα
Στοιχεία Επικοινωνίας
Βεβαίωση υγείας:
Ημερομηνία:*
Captcha: Έλεγχος ότι δεν είστε ρομπότ - Παρακαλούμε αντιγράψτε το πλαϊνό κείμενο

 

Tελευταία νέα

 

Πρόγραμμα

Κύριο Μενού

Open menu