Την ΚΥΡΙΑΚΗ 31/03/2024 θα πραγματοποιηθεί πεζοπορία από την Ομάδα Πεζοπορίας της Εργατικής Λέσχης Νέας Σμύρνης από το χωριό Περιστέρα Αχαΐας στη Λίμνη Τσιβλού.
Αναχώρηση: 7.30 π.μ. (αυστηρά), από Κρατητος 52 (Δίπλα στην ΕΛΝΣ)
* Προσοχή στην αλλαγή της ώρας εκείνη τη μέρα, μια ώρα μπροστά.
Επιστροφή: 8.30 μ.μ. στη Νέα Σμύρνη.
ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ:
Η διαδρομή μας θα ξεκινήσει από το χωριό Περιστέρα στα 1050μ υψόμετρο, στις παρυφές του όρους Αροάνια (Χελμός) σε μια περιοχή με πλούσια βλάστηση και απεριόριστη θέα και κινείται μέσα στα δέντρα, παράλληλα με τον ποταμό Κράθι. Από εκεί θα ξεκινήσει κατάβαση προς τη λίμνη Τσιβλού σε υψόμετρο 700μ.
Κατά την άφιξη στη λίμνη συνεχίζουμε την πεζοπορία περιμετρικά της λίμνης που είναι περίπου δύο χιλιόμετρα. Στην επιστροφή μας, θα έχουμε ελεύθερο χρόνο στη λίμνη Τσιβλού για το καθιερωμένο πικ νικ.
Απόσταση διαδρομής 9,8 χλμ μαζί με το γύρο της λίμνης.
Βαθμός Δυσκολίας: Μέτριο
*** Οι πεζοπορίες της Εργατικής Λέσχης φιλοδοξούν να είναι μια συλλογική, αλληλέγγυα και αντιεμπορευματική διαδικασία που αντιλαμβάνεται την σχέση ανθρώπου-φύσης όχι σαν σχέση κυριαρχίας αλλά σαν σχέση αλληλεπίδρασης, υπεράσπισης και προστασίας.
Φροντίζουμε να μην αφήσουμε στο πέρασμά μας κανένα αποτύπωμα πάνω στα ευαίσθητα οικοσυστήματα που επισκεπτόμαστε.
Παράλληλα, διαμορφώνουμε και ενισχύουμε τις προσπάθειες και τα κινήματα που αντιστέκονται στην λεηλασία που επιχειρούν οι εταιρείες και το κεφάλαιο μετατρέποντας την φύση σε εμπόρευμα.
ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ
- Παπούτσια αδιάβροχα, ορειβατικά, ή πεζοπορίας ή αθλητικά με καλό πέλμα, μπατόν, μια δεύτερη αλλαξιά ρούχα και παπούτσια, καπέλο, γυαλιά ηλίου, μπουκάλι νερό, αδιάβροχο.
Δηλώσεις συμμετοχής στο 6972209745 (Δημήτρης), ή 6976725642 (Αγγελική) και στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
*Η κράτηση θέσης οριστικοποιείται με την πληρωμή του εισιτηρίου
Κόστος εισιτηρίων: 20 €
Ακυρώσεις μέχρι Τρίτη 26/03/2024

Tελευταία νέα

 

Πρόγραμμα

Κύριο Μενού

Open menu